Hulp nodig bij het oriënteren op een nieuwe kinderwagen?

Geüpdatet: 7 jaar geleden Terug naar lijst ↑

Hulp nodig bij het oriënteren op een nieuwe kinderwagen?

Keuze maken voor een kinderwagen

Bij het oriënteren op het aanschaffen van een nieuwe kinderwagen is het belangrijk om van te voren te bedenken welke kenmerken voor jou het belangrijkst zijn. Aan de hand van deze ‘must haves’ kun je dan gaan afstrepen.

In onze Top 10 Beste Kinderwagens lijst staan alle  plus- en minpunten per kinderwagen overzichtelijk op een rij.  Zodoende kun je makkelijk scannen op de punten die jij belangrijk vindt.

Punten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een kinderwagen

Onderstaande eigenschappen kunnen helpen bij het opstellen van een lijst met kenmerken die voor jou belangrijk zijn bij het aanschaffen van een nieuwe kinderwagen:

 • Compact
  Ben je op zoek naar een grote degelijke kinderwagen? Of juist een wat kleinere kinderwagen waarmee je ook goed door gangpaden in winkels kunt rijden?
 • Makkelijk bestuurbaar
  Is het voor jou belangrijk dat je de wagen met één hand kunt besturen?
 • Degelijk
  Moet de kinderwagen robuust zijn, zodat deze lang mee kan gaan (kan handig zijn als je meerdere kinderen wilt)
 • Geschikt voor alle terreinen
  Moet de kinderwagen goed kunnen rijden over meerdere oppervlakken, zoals naast de straat ook over het strand en door de sneeuw?
 • Handige/grote boodschappenmand
  Wil je een hoop kwijt kunnen onderin de kinderwagen? Let er dan op dat de kinderwagen een grote en handige boodschappenmand heeft.
 • Lange garantie en een goede service
  Vind je het belangrijk dat je bij een defect aan de kinderwagen een goede service krijgt met gratis reparatie? Let dan op de de lengte van de garantie en hoe de service van het merk van de kinderwagen beoordeeld wordt.
 • Goedkoop
  Heb je niet veel budget voor het aanschaffen van een nieuwe kinderwagen? Let dan goed op een goede prijs/kwaliteit verhouding en kies dan dus niet meteen de goedkoopste.
 • Volledig plat te leggen buggyzitje
  Vind je het belangrijk dat je kind volledig plat moet kunnen liggen bij het slapen in de buggy? Let er dan op dat de rugleuning van het buggyzitje volledig plat (180°) te leggen is.
 • Kleine draaicirkel
  Vind je het belangrijk dat je gemakkelijk door smalle straatjes, gangpaden in winkels of in café’s en restaurants kunt manoeuvren? Let er dan op dat de kinderwagen een kleine draaicirkel heeft.
 • Materiaal van de banden
  Vind je het belangrijk dat je kind zo comfortabel en stabiel mogelijk ligt/zit? Let dan op het materiaal van de banden. Luchtbanden rijden het meest comfortabel. Tegenwoordig hebben de meeste kinderwagens foamgevulde banden, die qua rijcomfort in de buurt komen van luchtgevulde banden.
 • Aanschuifmogelijkheid
  Vind je het belangrijk dat je kind op dezelfde hoogte als jij kunt zitten? Bijvoorbeeld aan tafel kan schuiven? Let dan op de hoogte van het buggyzitje en of deze eventueel in hoogte te verstellen is.
Top 10 Beste kinderwagens 2017

Reacties